Riitta Saarikangas

Riitta Saarikangas

Toimitusjohtaja Riitta Saarikangas on kouluttaja ja luennoitsija, joka on jo vuosien ajan puhunut ja kouluttanut eri puolilla Suomea ja maailmaa. Hänellä on kokemusta viidestäkymmenestä maasta, sadoista organisaatioista ja hän on kouluttanut 180 000 ihmistä. Riitan ura on kulkenut pankista mainonnan, viestinnän ja tapahtumamarkkinoinnin ja opiskelujen kautta organisaatioiden kehittämiseen.

Lisäksi hän on toiminut kansainvälisessä organisaatiossa (JCI) sen kakkosjohtajana sekä useissa eri työryhmissä asiantuntijana.

Palautteita Riitalle:

"Innostava, hauska."

"Aivan mielettömän hyvä, luonteva, iloinen esiintyjä, paljon asiaa."

"Aivan uskomattoman mielenkiintoinen ja asiapitoinen luento!"

"Loistava esitys, ihana kuunnella henkilöä, joka todella osaa asiansa ja on omalla alallaan."

"Ihana 'tarmonainen, upeat elävät esimerkit."

"Osasi ottaa kuulijat hienosti mukaan."

"Aika kului huomaamatta."

"Viesti etenee ehdottomasti myös työpaikan arkeen."

"Ihminen on luotu onnistumaan"

Onnistuminen

Onnistuminen on siitä merkillinen asia, että se rakentaa itseluottamusta, se vastuuttaa ja se automaattisesti kasvattaa meitä. Onnistumisen ensimmäinen askel on aina tavoitteen asettaminen.

Tavoite on mielikuva siitä, mitä haluan tekemiselläni saavuttaa. Haluanko rahaa, menestystä, mainetta vai valtaa. Vai ovatko nämä kaikki vain välineitä? Mitä teen rahalla, mitä tarkoitan menestyksellä, mitä oikeastaan on (hyvä) maine ja onko minusta vallan haltijaksi?

Raha, julkisuus, valta ja menestys ovat itse asiassa vain välineitä johonkin, jota kaipaan.

Voisiko raha olla vaikka isompi asunto? Voisiko menestys olla vaikka kiitosta työstäni? Voisiko maine olla vaikka työkavereiden, esimiehen ja puolison arvostus? Voisiko valta olla vaikka vastuuta kaikista elämäni osa-alueista, niistä joihin haluan vaikuttaa?

Vastuun vastakohta ei ole vastuuttomuus. Vastuun merkitys on pienissä asioissa, jotka haluan asetella oikeille paikoilleen, ja joita haluan hallita. Vastuuta on se, että opin katsomaan syitä ja seurauksia ja näkemään oman vaikutukseni ympäristööni.

Siksi vastuun ymmärtäminen ja aktiivinen käyttöönotto on kaiken onnistumisen perusta. Sen jälkeen tulevat tavoitteen ja vasta sitten tekeminen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Vastuu + Tavoitteet + Tekeminen = Onnistuminen

 

”Tee se itse-ihminen”

”Tee se itse-ihminen” on sellainen, joka haluaa vaikuttaa elämäänsä ja rooleihinsa kotona, työssä harrastuksissa.

Hän haluaa ymmärtää, mitä hänen ympärillään tapahtuu ja saada asioihin Parannusta. Hän haluaa olla tyytyväinen ja hän haluaa, että häneen ollaan tyytyväisiä.

Miten se tapahtuu?